Tarta cu leurda

De cand a aparut leurda, ma gandesc la tot felul de combinatii. O pun in tot ce se poate: salate, hummus, pateuri de linte, fasole etc.

Cautand inspiratie, am gasit o reteta de tarta cu crema de leurda, care arata fantastic. Mi-a placut tare mult si faptul ca am gasit-o pe blogul unei romance stabilita in Canada. Aici este site-ul ei http://www.spelonca.com/raw-avocado-and-wild-garlic-tart/

Pornind de la ideea ei, deja am inceput sa fac reteta in capsorul meu, asa cum fac de obicei inainte de a trece practic la treaba.

A iesit ceva delicios si tare frumos ca si aspect.
Eu am ales sa fac mai multe tarte mici, pentru ca mi se par dragute si usor de servit.

Reteta am adaptat-o dupa preferinte. Si uite ce a iesit…

Blat:

3/4 cana seminte de floarea soarelui (hidratate peste noapte)
1/2 cana seminte de canepa
1/2 cana masline kalamata fara samburi
3/4 cana rosii uscate (hidratate peste noapte)
zeama de la 1/2 lamaie
sare roz de Himalaya(dupa gust)
piper (dupa gust)
1 Lg fulgi de drojdie inactiva
3 Lg seminte de in macinate
1 lg oregano uscat
2 Lg ulei de cocos topit (optional)

Dupa ce au stat peste noapte la hidratat, semintele de floarea soarelui se spala bine si se elimina cat mai mult din pielita lor. Se pun apoi in robotul cu lama S, impreuna cu toate celelalte ingrediente si se proceseaza pana totul este bine macinat si omogenizat.

Compozitia a iesit foarte moale, de aceea am modelat cu rabdare in forma de tarte si le-am deshidratat cateva ore (4-5), doar cat sa fie stabile.

Daca nu aveti deshidrator, puteti incerca sa le puneti in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.

Umplutura:

3 avocado
1 legatura de leurda (sau mai putin)
zeama de la 1/2 lamaie
1 bucata de castravete
sare roz de Himalaya (dupa gust)
1 fir ceapa verde
germeni de ridiche (sau dupa preferinte)

Pentru umplutura totul este cat se poate de simplu. Avocado il punem in blender sau in robot pana obtinem o crema. Apoi adaugam legatura de leurda. Tineti cont de marimea ei, deoarece este destul de picanta. Poate e bine sa incepeti cu o parte mica si mai adaugati ulterior. Mai punem sarea si zeama de lamaie si blenduim pana avem o crema de un verde minunat.

Punem crema intr-un bol, apoi castravetele taiat felii mici, ceapa verde taiate rondele subtiri si germeni de ridiche sau alte plantute (cat doriti). Le amestecam cu o lingura si gata-i umplutura, pe care o punem in tarte si apoi o decoram frumos cu rosii cherry si germeni.

Mi-au iesit 6 tarte. Se potrivesc de minune cand aveti musafiri, pentru o petrecere, la sarbatori pentru ca sunt tare frumoase si usor de servit.

Cu drag,
Valentina